Els dies 12, 13, 14 i 15 de juny de 2014, Eduard Llop de Clau21, constructor de tècniques amb terra i aplicador de revestiments d’argila i calç serà un dels professors d’aquest interessant curs.

Podeu consultar tota la informació al següent enllaç a l’Escola Orígens

La calç aèria en pasta és un material de construcció natural de gran durabilitat i amb alta capacitat de transpiració, gracies a la seva qualitat de pedra. El seu antic i continuat ús al llarg de la història demostra la seva qualitat constructiva, per la qual cosa la seva aplicació en la conservació i la restauració actual s’ha de basar en el coneixement científic del material.

Per una altra banda, l’argila és un dels aglomerants més naturals i amb un procés d’extracció de molt baix impacte ambiental. S’usa com a matèria prima per a l’elaboració de ceràmica i les seves propietats com a material de construcció el fan inigualable, fent-lo servir des de l’antiguitat, en tot tipus de construcció amb terra. Entre ells els revestiments de murs i sostres.

Una bona pràctica constructiva, consisteix en l’ús de materials i tècniques el més semblants possibles a les originals, per aquest motiu, l’elecció de la calç i l’argila en bioconstrucció, resulta sempre adequada. Tot i així la complexitat de funcions que poden abarcar aquests dos materials, requereix que el seu coneixement científic es tradueixi en una correcta aplicació per evitar la càrrega ecològica que comporta la seva reparació o substitució.

El curs “Revestiments Naturals. Iniciació als estucs de Calç i Argila” vol donar a conèixer les capacitats tècniques dels propis materials i les seves possibles aplicacions, posant en pràctica els coneixements adquirits, en la restauració i manteniment de façanes. Amb el binomi calç i argila hi ha tot un mon per descobrir.