Dins de les Jornades Tècniques Internacionals de l’EPS (UdG) dedicades a l’arquitectura Social i l’autoconstrucció, oferim un taller de revestiments amb argila i calç per complementar el taller ofert per la Maren Termens sobre construcció amb bales de palla.

Moviment Nòmada ha estat l’entitat organitzadora de les jornades que desde fa tres anys es celebren a la facultat politècnica (EPS) de la Universitat de Girona (UdG). Aquest any des d’un punt de vista d’Ecoarquitectura, accions socials i autoconstrucció.

Les jornades consistien en 4 dies, on els 3 primers eren matins teòrics i tardes pràctiques amb una sessió continua de dissabte totalment pràctica, en la qual participa Eduard Llop de Clau21 impartint el taller de revestiments.

Hi van haver ponències de molts tipus, des d’intervencions socials a la situació actual de l’habitatge des del punt de vista polític i social. Així com intervencions de grups o col·lectius similars a moviment nòmada especialitzats en tècniques constructives concretes.

Alguns temes que es tractàren fóren: La palla/la calç/la terra/la canya/material reutilitzats/estructures vegetals/…

La part pràctica consistia en desenvolupar aquest sistemes, construint una zona de pícnic al campus. El disseny d’aquesta zona es va fer mitjançant un concurs, a càrrec dels estudiants de l’EPS, seguint criteris de reutilització de materials.