Els dies 14 i 15 de desembre de 2015 es celebraran les IV Jornades Tècniques Internacionals a l’EPS (Universitat Politècnica Superior de Girona) dedicades enguany a l’Eficiència Energètica.
L’organització va a càrrec del grup de recerca CATS i hi col·laboren el Departament d’Arquitectura i Enginyeria de la Construcció, l’Escola Politècnica i el Patronat de l’EPS.

Aquestes Jornades són un espai d’intercanvi i reflexió del què ens cal fer per enriquir les nostres solucions tècniques i oferir a la societat hàbitats més eficients i sostenibles. El Programa Marc de la CEE estableix una nova fita en la reducció del consum i, per això, és indispensable que les pròpies administracions locals activin i incentivin mesures, sobretot en els seus propis edificis públics de forma exemplificadora.

CONTINGUT

  • Anàlisi Edificis – Principals vies per intervenir en la millora de les pèrdues tèrmiques, distribució de la inèrcia, orientacions solars deficients. Espectrometria, recull i anàlisi estadístic de dades seqüencials (dataloggers), reflexions en base a l’anàlisi computacional amb Design Builder o Lider-Calener
  • Materials Sostenibles d’Alta Eficiència – Engloba des de l’eficàcia com a aïllament tèrmic a l’estalvi energètic en el seu Cicle de Vida:
  • Aïllants-fibres
  • Materials de baix embodied energy
  • Materials de canvi de fase
  • Sistemes Tecnològics – Aplicació de patrons Passive House adaptats al clima mediterrani, refrigeració passiva verda i cobertes enjardinades, sistemes d’estufes de biomassa local d’alta eficiència, sistemes autònoms de biogàs, eficiència lumínica, control i gestió domòtica

Consulteu aquí el programa de les jornades