La visita a la casa passiva i ecològica està prevista pel proper dissabte dia 10 de març a partir de les 11 del matí i tothom hi és convidat. Us explicarem junt amb els arquitectes de Celobert quins són els avantatges d’estalvi i per a la salut en comparació a una construcció “tradicional”.

Per primera vegada a Berga s’hi està construïnt una casa passiva i ecològica que no necessitarà consumir energia per maximitzar el confort del seu interior. Això s’aconsegueix estudiant al detall la ubicació, l’orientació, el nivell d’aïllament, els sistemes de ventilació i l’estructura de la casa.

L’encàrrec ens ve de la mà d’una parella de gent gran, la Dolors i el Ramon, que aposten per passar l’última etapa de la seva vida en una casa que estalvia, que aïlla, que es eficient i respectuosa amb el seu entorn. A més, el Ramon amb problemes de mobilitat, necessita moure’s per un espai accessible i que tot el que necessita sigui a la planta baixa. Per nosaltres aquest acte de valentia ens ha apropat al projecte i ens hi hem sentit compromesos des de l’inici.

Es tracta d’una casa de 165 m2 distribuïts en dues plantes. L’estructura és de fusta i els aïllaments naturals que permet mantenir la temperatura interior dels canvis externs. La Dolors i el Ramon disposen d’una xemeneia que només encendran puntualment i durant poca estona ja que la seva bona orientació i el seu aïllament, eviten que s’escapi la calor a l’hivern i que no calgui generar-ne més.