Construïm de forma ecològica i sostenible
Amb materials respectuosos amb el medi ambient
garantint l’estalvi econòmic i major confort.
Obra nova amb bioconstrucció
Fem realitat el teu projecte amb tècniques constructives i materials respectuosos amb el medi ambient i amb la salut de les persones. Apliquem criteris de bioconstrucció segons les necessitats.
Reformes saludables
Valorem la teva reforma des d’un punt de vista ecològic, sostenible i saludable per tal d’aplicar-hi els materials més adequats tant pel teu benestar com per la funcionalitat del teu espai.
Integració energies renovables
Realitzem la instal·lació de tota mena de sistemes que et permetin un estalvi econòmic i un major confort. Apliquem criteris de bioclimàtica prioritzant l’ús de sistemes passius i energies renovables.
Termografies i aïllaments tèrmics
OBRA NOVA AMB BIOCONSTRUCCIÓ
Oferim les millors garanties als propietaris que ens confien el lloguer del seu immoble. Àmplia cartera de pisos, dúplex, cases, locals, places d’aparcament i naus industrials de lloguer.
INTEGRACIÓ ENERGIES RENOVABLES
Oferim les millors garanties als propietaris que ens confien el lloguer del seu immoble. Àmplia cartera de pisos, dúplex, cases, locals, places d’aparcament i naus industrials de lloguer.
REFORMES SALUDABLES
Tens un immoble i vols posar-lo a la venda? Tenim la solució que s’ajusta a les teves necessitats. Si vols comprar, aquí trobaràs la millor selecció d’immobles del Berguedà.
TERMOGRAFIES I AÏLLAMENTS
Tens un immoble i vols posar-lo a la venda? Tenim la solució que s’ajusta a les teves necessitats. Si vols comprar, aquí trobaràs la millor selecció d’immobles del Berguedà.
Des del 1997 al teu costat
La bioconstructora neix per apaivagar les nostres inquietuds mediambientals i de benestar personal en relació a l’hàbitat, després de gairebé 40 anys de trajectòria professional de la constructora.
Així, Clau21 Bioconstrucció es crea a partir de la necessitat de recuperar tècniques tradicionals de construcció i de la voluntat de treballar amb materials de construcció el màxim de respectuosos tant amb les persones com amb el medi que ens envolta.
En permanent procés de recerca i actualització de coneixements, apostem per l’aplicació de noves tècniques i materials que permetin condicionar els habitatges de manera que no afectin negativament la salut, que en millorin el benestar de les persones i que aprofitin les condicions ambientals per tal de reduir la despesa energètica.
Clau21, a més d’un clar compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, té com a objectiu essencial el treball en equip amb reconeguts professionals de l’àmbit de la bioconstrucció i l’ecoarquitectura (arquitectes, aparelladors, biòlegs i fabricants de materials). En relació amb això, fou un gran pas endavant el fet d’entrar a formar part de la Xarxa Ecoarquitectura Gabi Barbeta. L’estreta col·laboració amb tots aquests professionals del sector ens ajuda a trobar les solucions que més i millor s’adapten a les necessitats dels nostres clients.

Galeria de treballs
De porxo a sala de ioga ecològica
Es tracta de transformar un vell porxo amb una sala de ioga ecològica, mitjançant la utilització de materials naturals.
Bases de la bioconstrucció
Aquests són els 9 punts més importants a tenir en compte a l’hora de projectar o realitzar una casa ecològica. Tot i que no sempre es poden aplicar en la seva totalitat, com en el cas de les reformes d’edificis existents, és bo conèixer-los i aplicar-los en la mesura de les possibilitats de l’obra a realitzar.
1. Buscar la millor ubicació.
Buscar la millor ubicació evitant tant la proximitat de fonts emissores de contaminació elèctrica i electromagnètica així com química i acústica, com ara: fàbriques contaminants, transformadors elèctrics, línies d’alta tensió, grans vies de comunicació, etcètera… En aquest punt és importantíssim realitzar un estudi geobiològic del terreny per tal d’evitar les radiacions naturals de la Terra com poden ser els corrents d’aigua subterrània, les línies Hartmann i les línies Curry. També cal defugir aquells llocs on per l’actuació de l’home pot posar-se en perill algun determinat ecosistema.
2. Integració en el seu entorn més proper.
Integració en el seu entorn més proper, atenent a la morfologia del terreny, construccions adjacents, els estils arquitectònics tradicionals de la zona, incloent vegetació pròpia del lloc i harmonia de formes constructives.
3. Disseny personalitzat.
Disseny personalitzat segons les necessitats de l’usuari, de tal manera que l’habitatge se li adapti i serveixi perfectament per desenvolupar-hi la seva forma de vida. Procurar tenir cura de l’efecte “ona de forma”, evitant els elements excessivament rectilinis, amb cantonades pronunciades. Les grans llums es poden salvar amb arcs o voltes, elements constructius de gran bellesa i resistència.
4. Adequada distribució d’espais.
Adequada distribució d’espais, atenent a consideracions bioclimàtiques, d’estalvi energètic i funcionals. Tenint en compte una bona orientació: envidraments al sud (amb parets i sòls d’alta inèrcia tèrmica) i estades de poc ús al Nord (garatges, rebosts, banys…), dedicant la màxima atenció a l’estudi dels llocs de descans.
5. Ús de materials saludables, biocompatibles i higroscòpics
Ús de materials saludables, biocompatibles i higroscòpics, que facilitin l’intercanvi d’humitat entre l’habitatge i l’atmosfera. L’habitatge ha de respirar. Els materials hauran de ser de matèria primera com menys elaborada millor i trobar-se el més a prop possible de l’obra (utilitzant sempre que es pugui els recursos de la zona). Han d’estar exempts d’elements nocius com l’asbest, el clor o el PVC. Evitarem els aïllaments i pintures de porus tancat, plastificats, elements retenidors de pols electrostàtica (moquetes, sòls plàstics…) i tots aquells materials que emeten gasos tòxics en la seva combustió. Hem d’utilitzar pintures al silicat, a l’aigua, oli de llinosa, ceres naturals, etc. I per als elements decoratius, tractaments de fusta o arrebossats. En els elements estructurals, emprarem ciments naturals o calç hidràulica. L’ús de l’acer s’ha de restringir a l’imprescindible i ha de ser convenientment derivat a la presa de terra.
6. Optimització de recursos naturals
Optimització de recursos naturals. Aprofitament de la llum solar, climatització natural, ventilacions creuades, mesures d’estalvi d’aigua i reaprofitament de l’aigua de pluja, implantació de les energies renovables adients a l’emplaçament de l’habitatge.
7. Equipament de mobiliari
Equipament de mobiliari de baix impacte i configuració ergonòmica, electrodomèstics de baix consum i baixa o nul•la emissivitat electromagnètica, iònica o de microones, amb una presa de terra adequada, que no emetin gasos nocius i que els seus elements evolvents siguin naturals.
8. Programa de recuperació de residus i depuració d’abocaments
Programa de recuperació de residus i depuració d’abocaments. Separació de residus en origen amb programa de reciclatge per als sòlids i compostatge per als orgànics. Depuració de les aigües residuals per a la seva posterior utilització en reg. En els llocs amb gran escassetat d’aigua es poden incorporar sistemes de deshidratació orgànica o wàters secs amb el seu posterior programa de compostatge.
9. Manual d’usuari per a la seva utilització i manteniment
Manual d’usuari per a la seva utilització i manteniment. En el qual es detallin les actuacions que ha de realitzar l’usuari a l’hora de tenir cura de casa seva i les que haurà de realitzar el mantenidor professional.