Galeria de treballs

Galeria de treballs

Una casa de tàpia
Publicat: 08/12/2022

Construïm “Cal Temporal”, una casa de tàpia. Es tracta d’un habitatge unifamiliar de planta baixa d’aproximadament 80 m2. Hem portat a terme una estructura principal amb murs de càrrega de 42 cms. de tàpia, estructura de la coberta de fusta amb aïllament de llana d’ovella a granel (22 cms.). Els totxos dels pilars de la façana sud i les teules de la coberta han estat recuperats d’un antic cobert.

Els revestiments interiors, per no perdre la transpirabilitat s’han fet amb morters mixtes d’argila i calç. Els revestiments exteriors, també mixtes, s’han fet amb argila del mateix terreny per adaptar la casa al seu entorn. Finalment s’hi ha fet una capa de silicats per estabilitzar-los.

A l’interior, en el bany, s’hi ha aplicat un revestiment amb Tadelakt, una tècnica marroquina que treballa la calç hidràulica per impermeabilitzar les parets, a l’hora que aporta una gran bellesa estètica. L’illa de la cuina és feta amb BTC (bloc de terra comprimida) que han fet els mateixos propietaris de la casa mitjançant una màquina d’accionament manual. Els tancaments són de fusta amb triple vidre i doble càmera, en una d’elles hi ha gas argó per evitar els raigs ultraviolats.

A nivell d’instal·lacions s’ha col·locat un dipòsit per reaprofitar les aigües pluvials, una depuradora biològica per netejar les aigües residuals i plaques solars fotovoltaiques per crear energia elèctrica.